Fiskebåtreder satser på ny båt fra GOT Skogsøy AS – full virksomhet i GOT Rigg Havn Mandal

Heløygutt V en helt ny fiskebåt av merket Skogsøy Båt

Ved foten av Riggen Rowan Viking er det full virksomhet ombord på en ny fiskebåt av merket Skogsøy Båt – Heløygutt V. Fiskebåten er i sluttfasen av byggeprosjektet ved GOT Skogsøy AS i Mandal og det er inspeksjon og testing på gang.

Båten er en nybygd Skogsøy Båt på 36 fot som blir ungdommers bedrift og arbeidssted de neste årene. Fiskebåt rederen er 21 år gamle Jacob Heløy, opprinnelig fra Bodø distriktet, men nå bosatt ved Nordkapp.

Jacob Heløy i aktivitet foran sin nye fiskebåt fra GOT Skogsøy AS

Det er garnfiske etter Torsk og Sei som blir hoved geskjeften. Torsk i perioden fra februar til påske og sei resten av året. Fiskeren drar ut på morgenkvisten og legger til havn med fangsten i løpet av dagen. Det vil være mulig å ta med seg fangst på 30 tonn fisk i båten som ellers er spekket av alt moderne utstyr og teknologi.

Båten er kompakt og hver millimeter er utnyttet til å få mest mulig effektiv drift. Det er lugar med plass til 4 personer og Jacob Heløy forteller at det i første omgang blir tre som vil arbeide og bo ombord, men man kan være fire hvis det er behov for det.

Inspeksjon ombord

Jacob Heløy er født og oppvokst i fiskeri familie og samlet sett har familien ti båter. Det er første gang de nå kjøper båt fra GOT Skogsøy AS. Han forteller at han som 17 åring begynte å planlegge båten og Andre Rustad (Managing Director i GOT Skogsøy AS) var med helt fra begynnelsen. “Båten ble utformet og skissert på kjøkkenbenken hjemme etter at Andre hentet meg på skolen tidligere på dagen”, forteller Heløy.

Båten er spekket med utstyr fra GOT og alt er satt sammen i Mandal. GOT er eneste gjenlevende kompetansebedrift som bygger avanserte spesialfartøy helt fra å strekke kjølen til ferdig fartøy klar til levering. Utstyret som er montert i båten skal sikre en god og effektiv arbeidsdag for rederen. Båten må ha stabil drift, ha utstyr som tåler røffe forhold og som leverer og virker hver dag. “En båt som er på verksted i stedet på havet er lite lønnsom” sier Heløy. Derfor har Heløy falt ned på GOT Skogsøy som leverandør for sin virksomhet.

Fornøyd fisker, Jacob Heløy med sin nye Skogsøy 36. Her skal vi være tre til fire personer som har sin arbeidsplass ombord sier Heløy.

Lang tids erfaring med produksjon av fiskebåter har gjort at GOT Skogsøy har kunnet levere kvalitet år etter år. Inntreden Mandals bedriften Skogsøy Båt har hatt i Global Ocean Technology (GOT) har styrket dette. Det er kommet inn langsiktige eiere med frisk kapital og friskt mot. Samtidig gir GOT synergier på tvers av fagområdene vi arbeider i. Utvikling av havteknologi, kompetanse på rigg, styring, drift og kunnskap om energieffektivisering. Alt for å skape bedre og mer bærekraftige produkter”, sier Andre Rustad. Han forteller videre om økt omsetning og etterspørsel etter båter. “For tiden har vi ordre på 8 båter som skal leveres”, sier Rustad.

“Resultatet av langsiktighet, og dagens vind i seilene, gir en fin utvikling i omsetningen av båter levert fra GOT Skogsøy AS. Den blå næringen er viktig som en av bærebjelkene i GOT sin satsing på Sørlandet. Det er store synergier å hente på tvers av næringene”, sier Tor Henning Ramfjord, CEO/Partner i GOT.

Jacob Heløy er en ung gutt som satser friskt, han har stor kompetanse på området og vet hva han går til. Han har planlagt dette i flere år. En god beskrivelse av en Havets Pioneer. GOT Skogsøy er stolt leverandør og lever opp til visjonen: We Equip Ocean Pioneers!