Kjære medarbeidere!

2019 har vært et innholdsrikt år for GOT og det er tid for å reflektere over det som har skjedd det siste året. Sammen har vi etablert et betydelig industrikonsern i Mandal og på Sørlandet. Vi har oppnådd mange milepæler innen forretningsområdene Marine, Energy (rigg) og Teknologi. Vi er i dag 250 fast ansatte og ca. 30 innleide, tilsammen 280 arbeidsplasser i konsernet.

Det er gjort store investeringer på Gismerøya for å kunne ta inn rigger; etablert infrastruktur tilpasset større riggoppdrag, flyttet lager og varemottak, etablert godkjent ISPS havn ifm. rigginntak etc. Nå er vi “rigget” for å kunne ta de fleste oppdrag. 

Vi har etablert mange gode og langsiktige kundeavtaler, som MSSC (Master Supply Service Contract) med Valaris (verdens største rigg operatør), avtale med en betydelig kunde som Maersk, DESS Aquaculture Shipping, Green Sealice Solution, MHWirth, NOV, Nymo og mange flere. Vi har signert mange gode kontrakter for leveranse av fiskefartøy fra GOT Skogsøy, som vil bli utrustet med mer og mer egenutviklet GOT teknologi.

I løpet av 2019 har vi levert flere avanserte fiskefartøy til svært fornøyde kunder i nord, og vi har hatt inne vår første rigg “Rowan Viking” som ble en stor suksess og genererte et betydelig arbeidsomfang for flere selskaper i GOT gruppen. 4 uker etter den første riggen forlot Gismerøya, ankom “Maersk Interceptor” Gismerøya, og vi forventer betydelig arbeidsomfang på denne riggen i de neste månedene.

GOT Inspection har gjennom året etablert flere spennende sertifiseringer på vegne av Sjøfartsdirektoratet; som godkjent foretak for sertifisering av fartøy inntil 15 meter, godkjent  A1 foretak for kraner, løfteutstyr og redningsutstyr. I tillegg til alle sertifiseringer vi har fra før vil dette utgjøre en betydelig virksomhet i 2020 og i fremtiden.

Vi har etablert GOT Maritime Service og hatt flere større oppdrag for både DESS Aquaculture Shipping, Green Sealice Solution, Skoleskipet Sørlandet og flere mindre oppdrag. I tillegg til Rig service vil Maritime Service være en betydelig virksomhet innen forretningsområdet GOT Energy som er det nye navnet. 

GOT Assure har hatt et travelt år, med mange interessante oppdrag mot oljeselskaper og rigg operatører. Sammen med GOT Inspection, vil vi være i stand til å ta komplette oppdrag innenfor rigg- og maritime service.  I tillegg har hele GOT Services vokst betydelig og er i dag ca. 160 ansatte pluss innleide.     

GOT Skogsøy har bevist at vi kan levere de mest avanserte fiskefartøy fra GOT, det står det stor respekt av.

For å tydeliggjøre vår satsing på teknologi og kontrollsystemer, har vi opprettet et nytt selskap som heter GOT Cview der alle elektrikere, hydraulikk- og software ingeniører inngår.   

Vi implementerer et nytt felles forretningssystem (Business Central) i hele konsernet, som skal bidra til bedre effektivitet, kontroll og styring. De fleste har begynt å bruke timeregistreringen og vi ser allerede nå en stor effekt, og hele systemet skal være i gang i begynnelsen av januar. Systemet vil dekke hele verdikjeden for regnskap, finans, prosjektkontroll, innkjøp og lager. I tillegg vil vi kunne registrere alle service ordrer.   

Ledelsen har brukt mye tid og ressurser på branding og synliggjøring av GOT, både internasjonalt, nasjonalt og ikke minst lokalt på Sørlandet. Det viser seg at det bærer frukter og vi er blitt en synlig og attraktiv arbeidsplass.

Jeg har stor fokus på samhandling og kultur i selskapet, og for å få til det er det viktig at vi alle sammen bidrar. Vi skal være stolte av arbeidsplassen, produktene og tjenestene vi leverer. Får vi til en god kultur, er stolte og motiverte, ja da kommer resultatene. Jeg og resten av ledelsen skal gjøre det vi kan for å legge til rette for dette.

Jeg er veldig stolt av det vi sammen oppnår og vil benytte anledningen til å takke alle sammen for en utrolig flott innsats i 2019 ! Vi ser fram til å ta fatt på et nytt spennende år for GOT i 2020 med nye utfordringer og muligheter. Ønsker dere en riktig God Jul & et Godt Nytt År !

Med vennlig hilsen
Tor Henning Ramfjord
CEO


Internal news – not to be distributed externally.