Fremtidens energieffektive og miljøvennlige fartøy!

Ben Hur – et energieffektivt skrog
Denne uken har det vært innflytting og siste finpuss før overlevering av Ben Hur. Det har også vært kjørt flere turer for å teste båtens egenskaper i vannet. For båtbyggerne er dette skrogets første eksamen.

Forbedret effekt på mellom 20 og 30%.

En fiskebåt er et kompromiss da det er stor forskjell på tomme og fulle båter. Forholdet bredde og høyde, for å skape plass til utstyr og stor tung last, skal kombineres med effektivt skrog som har god fremdrift. En fremdrift som skal være god i tom båt på vei ut til fiskefeltene og på vei hjem med 45 tonn fersk fisk.

Det er Naval Dynamics som i samarbeid med GOT Skogsøy har designet skroget for å få effektiv fremdrift. Design prosessen startet for 4 år siden og skroget er omfattende testet på Stadt Towing Tank. Modeller av skroget på 1,7 meter ble testet og optimalisert fem ganger før man var fornøyd. Resultatet ble et effektivt og stabilt fartøy, ideelt for tøffe forhold som i Nord-Norge. Målsettingen til designerne og GOT Skogsøy var en forbedret effekt på mellom 20 og 30%. Denne ukens storskala test, med alt utstyr ombord, har derfor vært spennende for GOT Skogsøy.

Ut fra at det er 450 tonn som skal fremover i vannet har vi truffet meget bra på skroget

“Vi har gode målinger og ser at skroget er meget gjerrig opp til 9 knop” sier Andre Rustad, Managing Director i GOT Skogsøy. Han smiler fra øre til øre etter testen. “Ut fra at det er 450 tonn som skal fremover i vannet har vi truffet meget bra på skroget. Vi fikk også testet med stab-tank og det er lite og behagelige bevegelser i fartøyet. Rederen skal nå fintune båten videre for å finne optimalt forhold mellom forbruk og pådrag på motor/propell”, fortsetter Rustad.

Digitalisering har inntatt broen
Ben Hur er nå påmontert betydelig med teknisk utstyr levert av GOT. På broen er det installert to store LED skjermer i front for styrmann. Den ene skjermen viser båten og utstyret ombord fra alle kameravinkler. Den andre viser kart, fart og viktige ting for å manøvrere i røffe farvann. Utstyret leveres av GOT Skogsøy og mer og mer av dette er utviklet internt i konsernet. 

«Vi arbeider systematisk med utvikling av både mekanikk og digitale styringssystemer i GOT Technology», forteller en stolt Tor Henning Ramfjord, CEO/ Partner i GOT. I tillegg til å være tett på teknologi utviklingen har han godt overblikk over fartøyer og rigger utenfor sitt vindu på GOT hovedkontor i fjæresteinen på Gismerøya i Mandal. «Dette er spennende», sier Ramfjord. «I tillegg til fiskebåter utvikler og leverer GOT også andre typer båter for serviceoppdrag og båter med behov for stor fart. Vi går en hendelsesrik tid i møte innen den blå næringen på Sørlandet».

Ben Hur
Reder Tommy Andre Nilsen har med seg store deler av familien når Ben Hur seiler ut fra GOT Skogsøy i Mandal. Han har holdt på med byggeprosessen i flere år og den 20.99 meter lange båten er nå klar for oppdrag. Det skal fiskes mye fisk!

Dette er fjerde Ben Hur fartøyet for rederiet. «Den første båten i serien fikk navnet da ho mamma spurte om ikke han kunne hete Ben Hur, for det hette båten til han oldefar» forteller reder Tommy Andre. Og siden har hovedbåtene i rederiet fått navnet Ben Hur.

En fiskerfamilie
For rederen og fiskerfamilien Nilsen betyr forbedret fremdrift og effektivitet i sjøen lavere forbruk av drivstoff. Det gjør driften mer miljøvennlig og samtidig mer økonomisk. Bedriften (ja, en slik fiskebåt er en egen bedrift) har budsjettert med en omsetning over 20 millioner kroner i 2020. Det er mange turer ut på havet på jakt etter Torsk, Hyse og Sei. Da er det viktig å komme fremover på havet i god fart, på en kostnadseffektiv måte.

Mannskapet har nå overtatt båten og det er god stemning rundt bordet når det serveres varm lunsj ombord. Det er kraftkost som serveres, hamburgere, bacon, bønner og godt brød. Måltidet er tilberedt i den splitter nye byssa av sønnen Kristoffer. «Det er jo mine gutter dette…. utenom Marius da som er fra Litauen, men han er med fra den forrige båten», sier far og reder Tommy. «De andre tre er mine sønner, Kristoffer, Gustav Kyrre og Johan. Alle utdannet eller i utdanning for å være med i rederiet». Og her rundt lunsjbordet på Ben Hur er reder, mannskap og fisker det samme.

Vi ønsker lykke til på reisen nordover og ser frem til å få rapportert fangst og drift av båten.

Les mer om våre samarbeidspartnere:

http://www.stadttowingtank.no

https://www.navaldynamics.com