Nye kontrakter GOT Skogsøy Båt

GOT Skogsøy har signert avtaler på to nye fiskebåter til nærmere 100 millioner kroner.

Nye kontrakter på nærmere 100 millioner kroner

GOT Skogsøy har signert avtaler på to nye fiskebåter til nærmere 100 millioner kroner.

Det har vært jobbet godt i GOT Skogsøy over lang tid og det nye året starter med signering av to fiskebåter. Andre Rustad, Managing Director i GOT Skogsøy, har denne uken vært på reise Nord i Norge for å signere flere avtaler om levering av fiskebåter.

Fiskebåter
Den første båten er en 14,99 meter kombinert for Snurrevad og Not Fiskebåt. Kjøper er Flipper II AS og reder Jarle Troland Glesnes fra Austevoll. Glesnes var tydelig på at han fikk mest for pengene ved og velge GOT Skogsøy, både kvalitet og plass.  Det synes Rusta er godt å høre.et tenetur neque.

Jarle Troland Glesnes og Andre Rustad

Den andre båten er en 20.99 meter Snurrevad og Line Fiskebåt. Bestiller er Joker Fisk AS med redere, far og sønn Ketil og Rune Tetlie fra Vestvågøy i Lofoten. Dette blir bra og litt skummelt sier far Ketil. Vi trengte å fornye oss, og er fornøyd med Skogsøy som samarbeidspartner, sier sønn Rune. Fornøyd er også en stolt Andre Rustad.

Ketil og Rune Tetlie og Andre Rustad med tegninger av båten.

Bygges i Norge
Båtene bygges i Mandal og blir spekket med utstyr fra hele GOT konsernet. "Våre selskaper leverer utstyr med høy kvalitet. Vi satser på innovasjon og utvikling, og kompetansen på Sørlandet er stor" sier Tor Henning Ramfjord, CEO/ Partner i GOT. Han forteller videre om teknologi, mekatronikk og ikke minst om den nye satsingen på digitale styresystemer.

Nytt kontroll system
Fiskebåtene fra GOT Skogsøy vil i fremtiden leveres med nytt prosess-styrt brosystem utviklet ved GOT Technology i Mandal. "Det handler om å få redusert kompleksiteten under bruk og å få ned antall trykk for fiskeren.  Da kan de fokusere mer på selve fisket" sier R&D Manager Ole Erik Grostøl. Han viser eksempler på enkelheten ved iPad lignende styringssystemer. Selv om det er ny design og ny teknologi er det likevel mulig å kjenne igjen funksjonene.

De grafiske bildene av ventilstyringen med spyleknapper er kjent og kjært fra tidligere systemer, forskjellen er at de her er samlet på en oversiktlig og grei skjerm. Det lages også enklere modus innstillinger, som at båten settes i «Fiskemodus» ved at man med ett trykk setter båten klar for fiske, dvs. riktig lys, oppstart av HPU, generatorer etc.

Det blir stor aktivitet i GOT og på Gismerøya i Mandal i 2020. De nye båtene føyer seg inn i rekken av flere flotte fartøyer som skal produseres fremover. Dette er nok et gjennombrudd for GOT satsing innen den blå næring og fiskeri sier Tor Henning Ramfjord, CEO/ Partner i GOT.

GOT Skogsøy takker for tilliten og vi gleder oss til å ta fatt på oppgavene.

Contact:

Thomas Granfeldt Jr.
Senior Vice President Business Relations.
thgr@gotnorway.com
+47 464 11 000
Andre Rustad
Managing Director
andre.rustad@gotnorway.com
+47 95 19 52 55

Sharing:

Further Reading
No Blog Posts found.
Sign up for our newsletter

Be the first to hear about the latest news, stories and collaborations.
Join the GOT email list.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.